Special architectural house - For Rent/Lease - Zagreb, Croatia


Kuća za najam BUŽANOVA (Maksimir) 170 m2

 Monthly Rent
 
[Monthly]
Maksimir - Zagreb, Croatia
Date Available: 01/04/2019
ID: 300481005-3
Total Rooms:
5
Total SqM
170

Floor Level
Gallery
Croatian
Disclaimer:
Translations of the property description are powered by Google Translate and does not guarantee the accuracy of the results. The Translation may not match description in the original language.
Iznajmljuje se kuća koja je dio niza od 6 kuća jedinstvene arhitekture, ali je u potpunosti novoizgrađena prije 5 godina. Prednja fasada je zaštićena te je morala biti izvedena kao kod ostalih kuća u nizu, ali iznutra je novoizgrađena moderna kuća sa otvorenim prostorima i svjetlarnikom kroz sve etaže.

Kuća ima prizemlje, 2 kata i mansardu.

Prizemlje ima tri nivoa čime se dobila veća visina stropa i sastoji se od dnevnog boravka, blagavaone, kuhinje i kupaone te terase i vrta, te na kraju vrta sa zasebnom stambenom kućicom (soba, kuhinja, galerija, kupaona sa wc).

Na prvom katu su dvije sobe od kojih je jedna izvedena kao galerija povezana sa dnevnom sobom i blagavaonom ogradom od kaljenog stakla, a druga soba odvojena kaljenim staklenim zidom što daje osjećaj povezanosti, prozračnosti i puno svjetla. Svaki kat ima svoju kupaonu sa wc. Trenutno se kupaona na prvom katu koristi kao spremište. Na prvom katu je još i vešeraj i balkon.

Na drugi kat se dolazi prelijepim modernim drvenim konzolnim stepenicama. Na drugom katu su dvije sobe odvojene staklenom stijenom koja prostoru daje svjetlost i prozračnost. Uz to se na katu nalaze mala garderoba i kupaona sa kadom i wc.

Na mansardu se dolazi modernim konzolnim stepenicama i tu se nalazi mala soba koja se trenutno koristi kao spremište i prostor koji je predviđen za garderobnu sobu ili spremište. Iz mansarde se izlazi na prostranu krovnu terasu sa predivnim pogledom na sjeverni dio grada, Medvednicu, na zapad prema tornjevima katedrale i na istok prema Maksimiru.

Kuća je građena po najnovijim standardima energetske učinkovitosti. Prema vrtu su veliki PVC prozori sa 3 slojnim staklima, low-e premazom i zaštitom za buku. Na prednjoj strani su drveni bijeli prozori od sibirskog ariša sa dvostrukim staklima i low-e premazom i zelenim šaluzinama. Cijela prednja strana je replika orginalnih prozora na staroj kući koja je srušena. Prednja strana kuće kao i cijeli niz kuća, uključujući i drvored ispred kuća je zaštićen spomenik i ne smije se mijenjati ili ukloniti drveće što je velika prednost.

Kuća nije renovirana već je kompletno srušena i na novo izgrađena po najnovijim standardima u graditeljstvu (projekt firme Tehnozone i arhitekta Danijela Marasovića uz konzultacije profesora Arhitektonskog fakulteta za građevinu, statiku, konstrukciju i dizajn).

Prednja fasada je rađena od stiropora debljine 12cm, a zadnja od grafitnog falcanog stiropora 12cm, a sve prema proračunima za energetsku učinkovitost. Krovište je izolirano sa 30cm mineralnom vunom i paropropusnim i vodonepropusnim folijama i biber crijepom kao replika stare kuće. Sve radove na hidro i toplinskoj izolaciji pratio je profesor Arhitektonskog fakulteta za dio energetike. Kuća je projektirana kao kontrast izmedju zaštićenog izgleda prednjeg dijela iz početka 20. stoljeća i unutrašnjosti koja kroz povezanost, prozračnost i otvorenost prostora podsjeća na suvremeni njujorški „loft“.

Uređena je prema najnovijim trendovima u modernoj arhitekturi sa neobrađenim betonskim zidovima u kontrastu sa kaljenim staklenim stijenama i bijelim zidovima te drvenim podovima. Čak su i vrata u kući visine do stropa sa neprozirnim lamistiranim staklom i željeznim okvirima u stilu ograde koja klizi po svim katovima kuće i sve povezuje u jedinstvenu cjelinu.
Slobodno se može reći da je ova kuća jedinstvena u Hrvatskoj.

Kuća je izgrađena do krova i stolarija 2014., a zadnje 2 godine se završava unutarnje uređenje koje je zbog zahtjevnosti uređenja i uživanja u istome i mijenjanja ideja sadašnjih vlasnika potrajalo te se privodi kraju temeljito i bez žurbe, što daje mogućnost dogovora oko završnih par sitnica (klupice na prozorima i prednji cokl i vrt).

Parking ispred kuće. 2. zona. Moguć zakup parkirnog mjesta. Moguća kupnja/najam garaže prekoputa u VMD zgradi.
Postoji mogućnost najma i stambene kućice u vrtu.

Broj soba: 5 (može jednostavnim pregrađivanjem biti 7).
Broj kupaona sa wc: 3
Broj spremišta: 5
Broj terasa: 2
Broj balkona: 1

Features

Contemporary
Modern
Multilevel House
High Traffic
Location
Chamber en Suite
Furnished
Storage Room
Frequency location
Near Bus
Near Park
Near Public Transportation
Near Schools
Near Shops
All information provided by the listing agent/broker is deemed reliable but is not guaranteed and should be independently verified. No warranties or representations are made of any kind.
Managing Agent
Associate - Petra Tonžetić - RE/MAX Elite
Petra Tonžetić
Show...
Show...

SEND A MESSAGE

 
Petra Tonžetić

RE/MAX Elite

Kninski trg 7
Zagreb, Grad Zagreb, Croatia
10000

Favourites

Share & Compare


Recently Viewed

Share & Compare