RE/MAX franšizi

Što je franšiza?
Prema definiciji franšiznim sustavom upravlja davatelj franšize, u pravilu neka poznata organizacija s dobrim imidžem na tržištu, koja svoje proizvode i usluge ustupa na korištenje nositeljima franšize (franšizerima, franšizoprimcima). Nositelji franšize su organizatori distribucije i prodaje isključivo proizvoda pod franšizom, koji dobivaju od davatelja franšize znanje o poslovnim procesima, potporu snage brenda proizvoda koji je pod franšizom, kao i svu drugu potporu i pomoć koja u mnogočemu povećava vjerojatnost uspjeha poslovnog projekta. Između ostalog, franšiza osigurava i dozvolu za korištenje imena proizvoda koji je etabliran širom svijeta, u ovom slučaju imena RE/MAX.

   

Još jednom, RE/MAX je – s neusporedivim globalnim otiskom – Entrepreneur prepoznao kao najbolju globalnu franšizu za 2022. godinu. Ovo je druga godina za redom da je RE/MAX zauzeo mjesto među 20 najboljih na listi, koja rangira 200 najboljih davatelja franšize.

Nadalje, RE/MAX je uvršten u knjigu Howarda Rothmana "50 kompanija koje su promijenile svijet", među kojima su Microsoft, Ford, Apple, McDonald’s, FedEx, Nike, Sony, Coca-Cola, The Walt Disney Company i mnoge druge slavne kompanije.

 

Franšiza kao oblik poslovanja
Ovakav oblik poslovanja poduzetniku nudi prije svega tzv. 'know-how', odnosno znanje o poslovnim procesima i organizaciji poslovanja, zatim educiranje menadžmenta i snažan marketing, što predstavlja izuzetnu prednost za, primjerice, ured s pet ili šest do 10 djelatnika u odnosu na njegove konkurente. Treba imati na umu da je UKUPNA VRIJEDNOST CJELINE MNOGO VEĆA NEGO ŠTO JE ZBROJ VRIJEDNOSTI NJEZINIH SASTAVNIH DIJELOVA. Upravo je to smisao stvaranja i širenja mreže za promet nekretninama.

Franšiza je trenutno vrlo ekspanzivan oblika poslovanja na hrvatskom tržištu. Neke projekcije govore da će udjel franšiza na tržištu uskoro porasti jer franšiza pruža profesionalan menadžment i sinergiju koju ostvaruje manja poslovna jedinica u suradnji s većim sustavom. Kada se tome pridodaju još i poduzetnički duh, samoinicijativa, odgovornost, samostalnost i angažman uspjeh je gotovo zagarantiran!

Usporedba uspješnosti poslovanja


       

Samostalno poduzeće

Korisnik franšize

 

 Nakon 1. god. poslovanja

62%

97%

 

 Nakon 5. god. poslovanja

23%

92%

 

 Nakon 10. god. poslovanja

18%

90%

Izvor: Američka gospodarska komora

 

RE/MAX - Povijesni razvoj franšize
Ideju franšize u prometu nekretninama osmislili su poduzetnici još 1973. godine u Kanadi,  tamo je ta ideja zaživjela i potom se proširila diljem SAD-a. Osnivanjem ureda RE/MAX Europe 1994. godine, pokrenuta je lavina na tržištu nekretnina u Europi. RE/MAX International, Inc. danas je mreža franšiznih ureda - agencija za nekretnine diljem svijeta koja raste gotovo nevjerojatnom brzinom. Iako koriste snagu sustava i sinergiju globalne mreže, svaki od ureda koji djeluje pod okriljem sustava je neovisan i posluje potpuno samostalno.

RE/MAX u Hrvatskoj
Jedna od država kojoj je RE/MAX ukazao svoje povjerenje je i HrvatskaU kolovozu 2008. godine otvoren je ured u Zagrebu koji vrlo brzo širi svoje poslovanje kako na području Zagreba, tako i u cijeloj Hrvatskoj. Cilj regionalnog ureda je proširenje mreže prodajnih predstavnika RE/MAX agencija za nekretnine na području cijele Hrvatske čime će se postići vrhunska kvaliteta usluge prodajne mreže. To će ujedno jamčiti i kvalitetu proizvoda za same klijente, odnosno kupce i prodavatelje nekretnina kakvu uživaju i klijenti na europskom tržištu. U konačnici, na domaćemza sada razmjerno fragmentiranom tržištu, opstat će samo najbolje agencije i tvrtke koje će ostvarivati ekstra profite zahvaljujući upravo uhodanom sistemu i organizaciji promocije i prodaje koji RE/MAX svojom franšizom nudi.

Vlasnik franšize u sustavu RE/MAX
Za uspjeh u poslovanju s nekretninama franšiza je svakako prednost, stoga pokušajte doznati više o samom sustavu u osobnom razgovoru s davateljem franšize. Slobodno se za sve dodatne informacije obratite regionalnom uredu  RE/MAX Hrvatska.
Kontaktirajte nas još danas!

 

 Ciljevi davatelja franšize


  • - geografska ekspanzija mreže
  • - povećanje tržišnog udjela i konkurentnosti
  • - racionalizacija ulaganja i rizika
  • - razvoj obrazovnih i trening programa, istraživačkih programa, programa savjetovanja i ostalih načina razmjene informacija vezanih uz franšizu

MISIJA:

Širenjem mreže ureda - agencija nositelja franšize postati jedan od glavnih čimbenika na tržištu nekretnina u Hrvatskoj

Nema monopola! Svaki ured je neovisan i posluje samostalno. Organizacija funkcionira kao udruženje.