Why join RE/MAX

 

On the TOP 10 Top Global Franchises for 2007 of American magazine Entrepreneur RE/MAX franchise is ranked as the best real estate franchise, positioned on the 6th place. The first place is taken by Subway, McDonald’s is on the 4th, and behind them are positioned much more known and expensive InterContinental, Burger King, Hilton Hotels & Resorts etc.

The day you join RE/MAX, the world knows your name.

Nobody in the world sells more real estate than RE/MAX.


Office Franchise
When a real estate broker buys a RE/MAX franchise, he or she then establishes an office by recruiting full-time top agents in the market. Experienced agents thrive in the RE/MAX system, surrounded by other top producers and given the freedom to run their business with a minimum of corporate restrictions.

 What should I give?

 What will I get?


 1. osobni angazman

 • Kvalitetan poslovni plan
 • Rad i osobna sposobnost
 • Predanost

 2. financijska sredstva

 A.   ulazna naknada za fransizu

 B.   fiksna mjesecna naknada
      •  za razne troskove u Regiji
      •  za troskove promidzbe u Regiji

 C.   varijabilna mjesecna naknada
      •  od mjesecnog bruto priljeva

     

Poslovanje prema RE/MAX-ovim standardima i pridrzavanje Etickog kodeksa.


 • racionalizacija ulaganja
 • racionalizacija obavljanja posla
 • smanjenje rizika poslovanja
 • relativno brz ulazak u poduzetnicke vode
 • koristenje sistema poslovanja provjerenog u praksi
 • relativno brz povrat ulozenih sredstava: dovoljno je prodati svega jedan stan ili kucu kako biste od ostvarene provizije povratili sredstva utrosena za ulaznu naknadu.
 • pravo koristenja trgovackog imena RE/MAX
 • sistem poslovanja - tzv. RE/MAX koncept uhodan tijekom vise od 30 godina poslovanja u preko 65 drzava, ukljucujuci prirucnike s uputama
 • kontakti - ulazak u "udruzenje" s preko 120.000 kolega - agenata za nekretnine, spremnih na razmjenu informacija i iskustava
 • kontinuirana edukacija u zemlji i inozemstvu
 • podrska - od lokalne do medunarodne razine (prirucnici, marketing, tehnicka podrska, promocije i prezentacije...)
 • besplatna pocetna obuka u inozemstvu
 • povoljnije cijene oglasavanja u tisku (do 15%)
 • besplatan graficki dizajn
 • besplatan software za pracenje vlastite ponude i objavu na WEB-u (nije potrebno dvaput unositi iste podatke!)
 • besplatne WEB stranice
 • ostale pogodnosti navedene u nastavku
Vise informacija o fransizi mozete naci na WEB stranici www.remax.hr


 What is the interest of franchisor?


 • Geographic expansion of the Network
 • Increasing of market presence and competitiveness
 • Rationalization of investments and risks
 • Development of educatinal, training and exploring programs, counseling programs and other ways of information exchange regarding franchise

MAIN OBJECTIVE:

To become a leader on the real property market in Republic of Croatia
expanding the Network of RE/MAX offices - real estate agencies


No monopoly! - each office is independently owned and operated. Organization acts as an association. Tajna uspjeha u svijetu fransize


        1. osigurajte dovoljno sredstava za start
        2. slijedite pravila sistema
        3. zaposlite najbolje ljude i educirajte ih
        4. osigurajte dobru uslugu kupcima

    5. budite aktivni u lokalnoj zajednici
    6. njegujte odnose unutar mreze kojoj pripadate
    7. obratite paznju na detalje
    8. budite entuzijast


 Cesto postavljana pitanja

Kako odabirete primatelje fransize?
RE/MAX-ovi fransizoprimci sve su odreda najbolje agencije – agenti su kvalitetni i strucno educirani a pristup klijentima je profesionalan i korektan. To su osnovne pretpostavke.

Koji strateski plan rasta zelite postici preko fransize?
Postati jedan od glavnih cimbenika na trzistu nekretnina u RH sirenjem mreze ureda – agencija nositelja fransize.

Pomazete li primateljima fransize da postanu vlasnici vise lokacija?
Da. Pri tome cemo ih rado savjetovati o lokaciji i pruziti maksimalnu potporu pri otvaranju novog ureda.

Sto se dogada ako profit izostane?
Profit moze izostati samo u slucaju izostanka aktivnog angazmana fransizoprimca, no pretpostavka je da u ovaj oblik poslovanja nece niti ulaziti ukoliko se ne smatra sposobnim da povrati ulozeno i ostvari profit. Mogucnosti koje mu RE/MAX nudi izuzetno su velike a na njemu je da ih maksimalno iskoristi.


               Comparison of rates of success in business

        

Other independent business

Franchise Owner

 

 After 1st year of activity

62%

97%

 

 After 5th year of activity

23%

92%

  

 After 10th year of activity

18%

90%

              Source: American Chamber of Commerce

        


Sto ce se dogoditi ako kasni otvaranje lokacije?
Ugovorom o fransizi regulirano je otvaranje lokacije unutar 90 dana po potpisu ugovora, sto se u praksi pokazalo dovoljno dugim periodom za poduzimanje svih potrebnih aktivnosti za potrebe otvaranja lokacije. Ukoliko fransizu uzima vec postojeca agencija, ovaj problem se nece niti pojaviti jer ona jednostavno nastavlja s poslovanjem na dosadasnjoj lokaciji (ukoliko se ne odluci preseliti na drugu lokaciju).

Imate li pravilnik o unutarnjoj politici i procedurama?
Da. Osim sto su te stavke definirane ugovorom o fransizi, RE/MAX je tijekom dugogodisnjeg kontinuiranog uspjesnog poslovanja (od 1973.g.) kreirao mnostvo prirucnika i uputa koji vam postaju dostupni u trenutku prikljucenja RE/MAX-u.

Sto se dogada ako korisnik fransize nije u mogucnosti na vrijeme isplatiti mjesecnu naknadu?
Sukladno sporazumu o fransizi, obracunavaju se zatezne kamate.

Kolika je samostalnost u radu i da li fransizoprimac, kada se odluci poslovati prema RE/MAX-ovom konceptu automatski prestaje biti samostalan?
Ne. Svaki Ured u sustavu RE/MAX-a je samostalan i neovisan, te njegovo poslovanje ovisi iskljucivo o njemu samome. No, to sto je samostalan ne znaci i da je sam – uvijek moze zatraziti (i dobiti!) bilo kakav oblik podrske, na svim razinama (od drugih fransizoprimaca u RH, od Regionalnog ureda, ostalih RE/MAX-ovih ureda u svijetu itd.).

Na koji nacin se dolazi do potencijalnih klijenata - kupaca, prodavaca ili investitora?

 • RE/MAX u ponudi na svjetskoj razini ima vise od milijun nekretnina (www.remax.com), u koje su ukljucene i ponude hrvatskih agencija – fransizoprimaca i vrlo je malo vjerojatno da za potencijalnog kupca ne nadete odgovarajucu nekretninu. Ukoliko pak vi prodajete nekretninu, njezinim uvrstavanjem u RE/MAX sustav (www.remax-croatia.com) ona postaje dostupna svim uredima u preko 65 svjetskih drzava, na njihovim jezicima, ali i ostalim individualnim potencijalnim kupcima. Ovaj oblik oglasavanja za fransizoprimce je besplatan.
 • Isti taj on-line sustav ujedno je i svojevrsno softversko rjesenje za pracenje poslovanja vase tvrtke te vam alternativni racunalni program nije potreban – ovaj imate besplatno. Nekretnine iz spomenutog programa odmah po unosu vidljive su na WEB-u (oni podaci za koje vi zelite da budu vidljivi) u obliku ponude – nije ih potrebno ponovno / paralelno unositi na WEB stranicu.
 • Kupci i investitori diljem svijeta koji zele zadovoljiti svoje potrebe za rezidencijalnom ili komercijalnom nekretninom upoznati su s RE/MAX-om te se obracaju direktno agenciji fransizoprimca ili pak u Regionalni ured, odakle se svaki upit opet prosljeduje agenciji temeljem kriterija geografske lokacije odnosno specijaliziranosti. Za ovakvu preporuku ne placa se nikakva dodatna naknada.
 • Takoder postoje specijalizirana periodicna RE/MAX-ova izdanja oglasnika gdje je moguce oglasavati svoju ponudu na europskoj i medunarodnoj razini. Naravno, oglasavanje nije ograniceno te se po povoljnijim cijenama moze provoditi i u RH (jeftinije od standardnih cijena oglasa).
 • Intranet -  tzv. MainStreet (www.remax.net) izmedu ostaloga ima funkciju i on-line "oglasne ploce" na kojoj agenti iz cijeloga svijeta unose svoje ponude ili pak potrebe za nekretninama, investitorima i sl. Pristup ovim podacima odobren je iskljucivo fransizoprimcima, te je besplatan. Ovdje cete naci i mnostvo  korisnih baza podataka, kontakata, nekretnina, upita, uputa, prirucnika, promidzbenih materijala vec pripremljenih za tisak, sto ce znatno sniziti vase troskove, narocito one vezane za graficki dizajn i sl.
 • Regionalni intranet s prilagodenim i prevedenim prirucnicima, obrascima, naputcima i sl.

Propisuje li RE/MAX posebne standarde u pogledu kvalitete i pozicije poslovnog prostora fransizoprimca?
Ne. Visa razina kvalitete i bolja lokacija moze Vam svakako ici u prilog, ali nije uvjet.

Da li RE/MAX sudjeluje u troskovima fransizoprimca (zakup poslovnog prostora, kreditiranje pocetne investicije, oglasavanje i slicno)?
Djelomicno. Kreditiranje pocetne investicije ogleda se u mogucnosti obrocne otplate ulazne naknade za fransizu. Takoder je ustanovljen i tzv. Promotion Fund (fond za promidzbene aktivnosti) koji djeluje na globalnoj razini u podrucju oglasavanja, pa tako i u Hrvatskoj. Sto se ostalih troskova tice, RE/MAX ne prakticira financiranje svojih fransizoprimaca.

Koliko fransizoprimaca djeluje u Hrvatskoj?
Ovaj podatak redovito se azurira na stranici. Mozete ga pronaci koristeci opciju pretrazivanja ureda. Takoder mozete posjetiti stranicu www.remax.hr na kojoj cete pronaci podatke o broju ureda.

Da li je dovoljan status obrtnika za koristenje fransize?
Da, dovoljno je.

Kako je organiziran pravni dio poslovanja, postoji li neki zajednicki odvjetnicki ured ili javni biljeznik i moraju li imati neki ugovorni odnos s RE/MAX-om?
Za sada taj dio nije uvjetovan. Vas odabir je slobodan.